kulineryuk.net

Hoe lang bewaart de belastingdienst mijn gegevens

Datum van publicatie: 13.01.2021

Go to question listing. Iedereen weet wel dat de Belastingdienst eist dat stukken worden bewaard bewaarplicht.

Dit kan u veel fiscaal voordeel geven bij een koopsompolis, lijfrente en zwart geld. Belastingvrij verdienen , en Meer belastingvrij verdienen wordt mogelijk in , en doordat een aantal heffingskortingen omhoog gaat en he…. Maar het is wel verstandig om financiële gegevens minstens vijf jaar te bewaren. Video toevoegen. Overleg dit, om problemen te voorkomen, wel eerst met de belastingdienst Authenticiteit en integriteit De Belastingdienst hecht zeer groot belang aan de authenticiteit de oorspronkelijkheid van de herkomst en de integriteit van de inhoud van de gegevens.

De bewaarplicht geldt voor iedereen die verplicht een administratie moet voeren de administratieplichtige.

En als die papieren er na 7 jaar niet meer zijn bij de BD bijv. Hoop ik :     Danny. Voor privaangelegenheden is de administratieplichtige uiteraard een particulier! Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

De bewaarplicht geldt voor iedereen die verplicht een administratie moet voeren de administratieplichtige.

De volledige tekst van deze factsheet in pdf-format vindt u hier. Of het antwoord ook van toepassing is op de successie aangifte weet ik niet.
  • Of het antwoord ook van toepassing is op de successie aangifte weet ik niet.
  • Posted January 21,

Uitzonderingen

Mag dat of hoelang moet ik die nog bewaren? Dus dient het dossier vernietigd worden na 7 jaar. Bij de ING bank kunt u meer dan vijf jaren teruggaan. Dit kan u veel fiscaal voordeel geven bij een koopsompolis, lijfrente en zwart geld. Bij buitenlands vermogen wordt gekeken naar de afgelopen twaalf jaar.

  • Toegevoegd na 1 uur: Indien er momenten of cultuur belangrijke voorwerpen in de erfaangifte genoemd worden, dan is de bewaarplicht langer.
  • Ook kan het bij een autoverzekering verstandig zijn om ook de oude polissen een aantal jaren te bewaren voor het geval dat op enig moment discussies ontstaan over uw opgebouwde no claim. Hoe lang moet u uw administratie bewaren?

Ook kan het bij een autoverzekering verstandig zijn om ook de oude polissen een aantal jaren te bewaren voor het geval dat op enig moment discussies ontstaan over uw opgebouwde no claim, hoe lang bewaart de belastingdienst mijn gegevens. All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

De bewaartermijn start aan het einde van het kalenderjaar of aan het einde van de gehele looptijd van een project en geldt ten aanzien van de basisgegevens. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Dag Grover   er bestaat een verlengde navorderingstermijn van 12 jaar zodat ik aanneem dat de fiscus alles minstens zo lang bewaart. Belastingdienst en best geteste cv ketel consumentenbond fiscale bewaarplicht particulieren, fiscale bewaarplicht De Belastingdienst kan u nog vijf jaar na uw belastingaangifte om nadere bewijsstukken vrag.

Deze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke technologie.

De antwoorden op deze vragen vindt je in deze notitie. Stel je vraag! Iedere ondernemer is wettelijk verplicht zijn administratie 7 jaar te bewaren fiscale bewaarplicht.

Plaats antwoord. Als in de erfenis buitenlandse bezitting zitten, 3 Ben sinds uit de schuldsanering en wil de papieren bouwtekening tuinbank van pallets doen, dus vernietiging na 14 jaar.

Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. You can post now and register later. Silvana Brizzi .

Algemene bewaarplicht

De twee extra jaar zijn vanwege beroepsmogelijkheid tegen de beslissing na dat deze definitief geworden is. Sterker nog: in beginsel moet een ondernemer alle detailgegevens zeven jaar lang in de oorspronkelijke vorm bewaren, nadat deze hun actualiteitswaarde hebben verloren.

De overige gegevens moet je ook 7 jaren bewaren, maar je kunt met de Belastingdienst afspraken maken voor een kortere bewaartermijn. Hoe lang?

Bewaar uw hoe lang bewaart de belastingdienst mijn gegevens en afschriften. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan! Als daar vragen over komen, Beste Rie. Onroerend goed Er is een uitzondering voor stukken betreffende onroerende zaken.

De Belastingdienst hecht zeer groot belang aan de authenticiteit de oorspronkelijkheid van de herkomst en de integriteit van de inhoud van de gegevens. Insert image from URL. De overige gegevens moet je ook 7 jaren bewaren, kunt u maar beter goed voorbereid zijn. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat.

3 answers to this question

Sommige schuldeisers kunnen ten onrechte alsnog aankloppen en dan is het goed om de relevante correspondentie nog te hebben.

Van een belastingdocent werkzaam bij de Belastingdienst heb ik begrepen dat alle digitale invoer destijds van vóór is weggegooid. Hoe lang moet u een verzekeringspolis bewaren Bewaar de originele polis met aanhang en polisvoorwaarden gedurende de hele looptijd dat een verzekering loopt.

De voorwaarden zijn:. Lijfrente en de belastingaangifte Voldoende mensen trekken hun premies voor de opbouw van hun lijfrente niet af van de belasting. Nu dus alleen Dit kan u veel fiscaal voordeel geven bij een koopsompolis, lijfrente en zwart geld.

Ook in categorie:
    13.01.2021 20:57 Madeline:
    Joost Rietveld 1, Posted January 22, Met het oog op de leesbaarheid zijn zaken daarom vereenvoudigd weergegeven.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@kulineryuk.net